MELC

Spiritueel , cultureel-en kunstzinnig centrum. 

Vergader, training -en workshop locatie.

 

 

MELC staat voor Magisch mooi, Energie, Leven en Cultuur

Al dit moois vind je bij een bijzonder stukje Nederland op de Veluwe in Heerde 

Schoonheid en Rust

Zodra je MELC binnenkomt, sta je direct in een sprookjesachtige omgeving waar het ver in de tijd terug allemaal begonnen is. MELC is gevestigd in een watermolen die in 1927 werd gebouwd op de fundamenten van de eerste (papier)molen uit 1667.

Deze authentieke watermolen is verbouwd en heeft een aantal mooie functionele ruimtes.

De voormalige functie van de molen als koren vermaler is nog steeds zichtbaar. Oude werktuigen als de maalsteen, graansilo’s en tandwielen zijn nu onderdeel van het moderne en industriële interieur.

Het terrein er omheen bestaat uit een prachtige molentuin met een grote vijver met haar heldere water. Deze wordt gevoed door de nabij gelegen sprengen waar het water uit de aarde omhoog komt. Vanuit de vijver stroomt het water verder naar de cascade en naar de vier meter hoge waterval die het waterrad aandrijft.

In onze overvolle, snelle wereld ervaar je authentieke schoonheid en rust steeds minder... Maar wie het terrein bij MELC betreedt, voelt het weldadige effect direct. De aanwezige energie en zelfs het licht zijn van een oude, ont-haastende wereld.

Als je een training wil geven of krijgen, (bijvoorbeeld een creatieve -of Martial arts workshop), een zelf ontwikkeling programma wil geven of volgen, een mooie vergaderruimte zoekt of een teambuilding dag organiseert: wees welkom bij MELC.

 

 


Mogelijkheden bij MELC

Wij bieden behalve spirituele -en kunstzinnige activiteiten ook ruimte voor zakelijke activiteiten. Bedrijven kunnen eigen activiteiten komen doen zoals vergaderen, trainingen, workshop e.d.

De locatie heeft drie verdiepingen. Verder kan je ook de molentuin gebruiken. Wij plannen geen meerdere groepen tegelijk en willen jou graag deze exclusieve ervaring geven. Zodat je je thuis voelt en geniet van de ongedwongen sfeer. 

Ben je een trainer, lichtwerker, coach, bedrijf of instelling, dan ben je uiteraard welkom om de locatie te huren voor je activiteiten. Dit alles wordt door ons gefaciliteerd met koffie, thee en lekkers en eventueel ook met lunch en diner.

 

Activiteiten

In samenwerking met andere professionals bieden wij zelfontwikkeling programma's, workshops en trainingen zoals: meditatie, opstellingen werk, mindfulness, tao, yoga,  Qi-gong, klank-en stem werk. Reiki wordt gegeven door Ymoya https://www.ymoya.nl/

Voor bedrijven verzorgen wij workshops op het gebied van ‘Professionele Identiteit’ en Goed Werk. Deze helpt je je professionele identiteit te onderzoeken en te ontwikkelen, alleen of samen met collegiale vrienden waardoor je beter, wijzer en vitaler zal kunnen functioneren. Goed werk, toch?   https://goodworkcompany.nl/gedachtegoed/professionals-en-identiteit/professionele-identiteit/

Op het expressieve vlak bieden wij creatieve workshops zoals schilderen en beeldhouwen.

Ook bieden wij geheel verzorgde schilder-middagen voor vriendinnen, bijvoorbeeld als een inspirerend verjaardag cadeau.

Voor de meerdaagse workshops bieden wij geen slaap gelegenheid bij MELC. Wel werken wij samen met een aantal B&B's in de buurt.

Voor meer informatie over de workshops en trainingen kan je bellen met Lizzy Nieuwenhuis op het mobiele nummer 06- 460 87 772

 


MELC & Honing

 

MELC & Honing is ons culturele programma. Geregeld openen wij onze deuren voor optredens met wisselende invulling. Denk aan muziek, poëzie, theater.

 'Licht van Andere Tijden'  een schilder workshop in watermolen MELC

31 januari 2020    -    10.30 -17.00    -    65 euro

 

Programma

-10.30 Koffie, thee, lekkers.
-11.00 Een wandeling langs de wijerd (oftewel het molenwater reservoir, neem laarzen oid mee) en een rondleiding door de molen
-11.30 Een oefening in 'kijken'. Mee kijken over de schouder van een schilder uit de Gouden eeuw; tevens was dit de periode dat deze locatie een molenplek werd.
-12.00 Een simpele teken oefening; het licht/donker principe
-12.30 Een kort onderzoek hoe dit om te zetten in verf
-13.00 Lunch, soep, quiche, salade. Een drankje erbij.
-14:00 Een schilderij opzetten met verf vanuit een vlotte techniek, om later mee naar huis te nemen.
-16:00 Werkbespreking, kijken naar onze resultaten en bevindingen, met hapje en wijntje
-17:00 Afsluiting

Voor de mensen uit Rotterdam/Den Haag; er zijn nog auto-mee-rijden plaatsen vrij.
Je hoeft geen eigen materialen mee te nemen. 

 

Aanmelden bij Lizzy Nieuwenhuis.  Telefoon 06- 460 87 772 of mail lizzyletters@gmail.com.


Kunst in de molen tuin

De molentuin wordt sinds 2018 verrijkt met buitenkunst van diverse kunstenaars. Dit is een groeiend project waarin de kunst, de natuur en oude brokstukken van vervlogen tijden her en der in de tuin, elkaar versterken en aanvullen. Sommige van deze werken gaan in de loop van de tijd helemaal op in de natuur, sommigen moet je echt ontdekken. 

Klik op de foto's als je de kunstwerken beter wil bekijken.

 

 'Forensisch Team' door Erik Sok (Etalage figuren in witte overalls en diverse materialen) https://eriksok.nl/Home.html

 'Dansers' door Wietske Schoenmaker (Braamwortels en keramiek) http://www.inkunstenmanagement.nl/

 'Hide and Seek' door Eveline Kieskamp (Levensgrote porceleinen beelden in de molenvijver) https://www.evelinekieskamp.nl/

'In morte sumus'  door Jan Hiensch. 70x 80 cm.  Zink en diverse materialen. https://langejanproject.wordpress.com/2013/05/15/jan-hiensch-exposeert-iconen-in-lood/

'Zielevogel'  door Jan Hiensch. 120 cm doorsnede. Zink en diverse materialen.  https://langejanproject.wordpress.com/2013/05/15/jan-hiensch-exposeert-iconen-in-lood/

'Studie object-groene hoorns' 50 cm hoog, (keramiek en emaille) door Ronald Langerhorst http://ronald-langerhorst.kunstinzicht.nl/

 

Oproep aan kunstenaars

Wij komen graag in contact met kunstenaars die in onze kunsttuin willen exposeren, al of niet voor verkoop. Wij hebben mooie, tegendraadse, inspirerende en verwonderlijke werken voor ogen, die op het landschap inspelen en op elkaar.

Het is de bedoeling dat de kunstwerken er voor iets langere tijd blijven; groot, klein, hoog, laag, maakt niet uit. Het mag zelfs ter plekke gecreëerd worden.

Aangezien er voortdurend (grote) groepen mensen op onze locatie komen heb je een mooie exposure plek.

Ook loopt er een wandelroute, het Klompenpad, langs de molen tuin.

 


De website van MELC

Op dit moment wordt de site https://www.melc.nu/ gebouwd.


Contact

Voor meer informatie over MELC kan je contact opnemen met Lizzy Nieuwenhuis.

Mobiel nummer 06- 460 87 772. 

Mailadres lizzyletters@gmail.com

 

MELC 

Keetweg 3,

8181 RB, Heerde. 

 

 


Foto Galerie

 

 

Concert bij MELC & Honing

Interieur begane grond

Schilder therapie aan kleine groepjes of individueel

Pad naar de watermolen

Training in de Zorg

Molenvijver

Meditatie en zelfontwikkeling

'Professionele Identiteit' en Goed Werk; trainingen voor bedrijven en instellingen, gekoppeld aan een beeldende workshop.

 

In overvloed

Molensteen fontijn


Wees welkom om contact op te nemen bij vragen over de mogelijkheden bij MELC.

Lizzy Nieuwenhuis 06- 460 877 72

lizzyletters@gmail.com